Nieuwsbrief ontvangenNetwerkgalerie: Strak in het pak om te pitchen in Zuidas

 
Netwerkgalerie: Strak in het pak om te pitchen in Zuidas

Op woensdag 2 augustus vindt er weer een Netwerkgalerie van Werk en Re-integratie van de Gemeente Amsterdam plaats, ditkeer bij CBRE.

Naar aanleiding van de netwerkgalerie in juni, schreef deelnemer Peter Clara een verslag, dat je hieronder kunt lezen. Heb je interesse om mee te werken aan dit mooie project? Neem contact op met Diederik Imfeld, projectmanager Mensen Diederik@greenbusinessclub.nl

 

Strak in het pak om te pitchen in Zuidas 

Op maandag 22 juni vond opnieuw een netwerkgalerie plaats in het ABN AMRO-hoofdkantoor. De netwerkgalerie, een initiatief van  de gemeente Amsterdam in samenwerking met Green Business Club Zuidas, is het afsluitende event van Topcenter, een trainingsprogramma voor hoogopgeleide Amsterdammers op zoek naar een baan. Recruiters van Zuidasbedrijven komen luisteren naar de elevator pitch van de deelnemers. Zij geven feedback, tips of gebruiken hun netwerk om de pitchers in contact te brengen met potentiële werkgevers.

Uitzicht
Vier heren, waaronder ik, stonden om half één strak in pak voor de balie van ABN AMRO, begeleid door twee ervaren trainers van de gemeente Amsterdam. Na een wat moeizame passage door de bewakingspoortjes, zoeven we met de lift naar de 23ste verdieping waar een overweldigend uitzicht ons opwacht. Heel Amsterdam ligt aan onze voeten. De dag is al half geslaagd. Nu nog de recruiters van Manpower, Accenture, Olympia e.a. overtuigen. We bevestigen moodboards aan de ramen, de ene wat kleurrijker dan de andere, nemen een drankje en wachten af. De HR-mensen en de recruiters komen binnen, de eerste contacten worden alvast gelegd.

Drietrapsraket
Na een kennismakingsrondje mag ik de aftrap geven van de pitches. Het is een drietrapsraket. Wie ben ik, wat kan ik en, nog belangrijker, wat wil ik. Ik wil dolgraag docent NT2 worden. Mijn verhaal over de ins en outs van het werk als docent NT2 wekt interesse op, maar mijn verhaal mocht wat persoonlijker zijn. Na mij volgt Robert. Hij zet de toon door het publiek in diverse talen te begroeten als een ware polyglot. Hij is op zoek naar een baan in de non-profitsector. Sommige toehoorders worden op een verkeerd been gezet door de introductie, maar het persoonlijke element boeit hen. Na afloop van de pitches gaan de meesten dan ook bij zijn moodboard staan. Dan volgt Jan die alleen al door zijn erg brede glimlach en hypnotiserende diepe stem iedereen voor zich inneemt. Hij zet in op een baan als functioneel beheerder. Als echte mensenmens wil hij vooral een verbindingsfiguur zijn tussen de gebruikers en de IT-afdeling. Zijn  pitch lokt veel reacties uit. Waarom niet iets met kinderen en ICT doen, of met bejaarden? Het zet Jan aan het denken. Het speechgedeelte wordt afgesloten door Bas. Omdat hij intussen een baan heeft gevonden, is het belang van de bijeenkomst minder groot voor hem. Zelfverzekerd gebruikt hij het panorama om aan te wijzen waar hij geboren is, gestudeerd en gewerkt heeft. Data analyseren en deze inzichtelijk maken voor de businesskant van een bedrijf is zijn specialiteit.

Netwerken
Na een korte pauze kunnen de vier deelnemers, die plaats hebben genomen bij hun moodboard, nog eens hun verhaal vertellen aan alle geïnteresseerden. Het echte netwerken begint nu. Kaartjes worden uitgewisseld, tips over leuke vacatures worden gegeven en heel veel positieve feedback. Om drie uur verlaten we uiterst tevreden de bank. De juiste contacten zijn gelegd, nu is het zaak om er gebruik van te maken.

Peter Clara

De volgende netwerkgalerie vindt plaats op woensdag 2 augustus van 09.00 uur tot 11.30 uur bij CBRE, Gustav Mahlerlaan 405, 1082 MK Amsterdam

 
Terug
Geplaatst op 27 jul 2017 om 16:39